Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2007

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΩ Ν.Δ. Η ΠΑΣΟΚ


Εκτός από την άφεση της μισής Ελλάδας στις φλόγες και την επιμονή στην αναθεώρηση του άρθρου 24, το τζογάρισμα των συντάξεων στα ομόλογα και το Χρηματιστήριο, εκτός από τις υποκλοπές, τις απαγωγές Πακιστανών και τους τρομονόμους, τη ζαρντινιέρα, τα χημικά και το ξύλο στους συνταξιούχους, εκτός από την υποστήριξη όλων των πολέμων της τελευταίας δεκαετίας και την υπερψήφιση του Ευρωσυντάγματος, εκτός από τις απελάσεις και τους ξυλοδαρμούς μεταναστών, εκτός από την εκτροφή και την προώθηση του Καρατζαφέρη και του Παπαθεμελή, εκτός από την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, το χάρισμα φόρων στην Εκκλησία και στις ποδοσφαιρικές εταιρείες, εκτός από την άφεση παραλιών και ελεύθερων χώρων σε ιδιώτες,

να μερικοί ακόμα λόγοι
ώστε να μην κάνετε τη μαλακία
να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Τα νοικοκυριά που έχουν δανειοδοτηθεί στην Ελλάδα προσεγγίζουν τα δύο εκατομμύρια.
Την περίοδο Μάιος 2006 – Μάιος 2007 τέσσερα στα δέκα ευρώ που δανείστηκαν τα νοικοκυριά από τις τράπεζες, χρησιμοποιήθηκαν για την αναχρηματοδότηση παλαιότερων οφειλών δανείων.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα κατείχε (από το 2004) την πρώτη θέση όσον αφορά την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
H απώλεια ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας προέρχεται από την αύξηση των περιθωρίων κέρδους. (έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Νοέμβριος 2006). Oι επιχειρήσεις αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους περισσότερο από την μεταβολή (μείωση) του κόστους εργασίας, και με αυτό τον τρόπο διευρύνονται τα περιθώρια κέρδους. Παράλληλα, έτσι αυξάνεται και η πίεση στον πληθωρισμό.
Οι μισθοί το 2006 διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα. Ωστόσο, η αγοραστική δύναμη του μέσου ακαθάριστου μισθού στην Ελλάδα ανερχόταν το ίδιο διάστημα μόλις στο 72% του μέσου όρου της ΕΕ των 15, ενώ την ίδια περίοδο η παραγωγικότητα της εργασίας φθάνει το 91%, του αντίστοιχου μέσου όρου
Δύο στους τρεις μισθωτούς έχουν μηνιαίες αποδοχές από 501-1000 ευρώ (στον ιδιωτικό τομέα, το 80% των μισθωτών έχουν το εν λόγω εισόδημα).

Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1501 ευρώ όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 2391 (72%). Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 54% του αντίστοιχου ευρωπαϊκού.

Η Ελλάδα διατηρεί τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη με την υψηλότερη ανεργία, αν και το ποσοστό μειώθηκε το 2006 (από 9,8% σε 8,9%).
Ωστόσο από τις νέες θέσεις εργασίας το 70% αφορά ευέλικτες μορφές (18% μερική απασχόληση, 48% προσωρινή απασχόληση).

http://www.inegsee.gr/

1 σχόλιο:

exoaptonkyklo είπε...

Γιατι (εκτος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και φυσικα ΛΑΟΣ κλπ.) να μην ψηφισω ουτε ΣΥΝ ουτε ΚΚΕ .
Εκτος του οτι ο συνασπισμος του αλαβανου τη μια αναζητα τις συνεργασιες την αλλη οχι(πριν ή μετα απο εκλογες)αναλογως της χρονικης στιγμης,
εκτος του οτι την μια ειναι με την ΕΕ την αλλη οχι ,εκτος του οτι τη μια ειναι η προοδος την αλλη ειναι με το δηκκι ,κλπ κλπ.
Εκτος του οτι το κκε ειναι οτι πιο αναχρονιστικο και μονολιθικο πολιτικο εκτρωμα υπαρχει στη χωρα κλπ,κλπ,κλπ...
Χρειαζεστε και λεπτομερειες να πουμε ?