Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2007

ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ....(επιστολη του καρατζαφερη στον αλαβανο)

«ΛΑ.ΟΣ.

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Προς Πρόεδρο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

κ. Αλέκο Αλαβάνο

Αγαπητέ κ. Αλαβάνο,

Σας απευθύνω την επιστολή αυτή για να σας εκφράσω την απογοήτευση και τη λύπη μου για τη συμπεριφορά σας έναντι του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης το προηγούμενο τριήμερο.

Αντιπαρέρχομαι τις «ιδιόμορφες» συμπεριφορές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τόσο σε επίπεδο ενδυματολογικής ευπρέπειας όσο και σε επίπεδο γενικότερου σεβασμού προς το πνεύμα και το κλίμα του Ναού της Δημοκρατίας, για την οποία τόσα έχετε και εσείς, όπως και εγώ, υποστεί επί δικτατορίας, αλλά και στον οποίο Ναό τόσο μοχθήσατε για να διατηρηθείτε ως πολιτική έκφραση.

Θα μπορούσα επίσης να συγχωρήσω την προσβλητική συμπεριφορά σας προς τους υπόλοιπους Βουλευτές, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες, που εκφράσθηκε δια της πλήρους απουσίας σας κατά την ορκωμοσία (σε αντίθεση με την πιο αξιοπρεπή στάση του, τουλάχιστον παρόντος, ΚΚΕ…). Η ορκωμοσία στο όνομα της Αγίας Τριάδος στο Ευαγγέλιο (ή/και στο όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη αυτού Μωάμεθ στο Κοράνι) καθορίζεται, μεταξύ άλλων, από τον Κανονισμό της Βουλής, τον οποίον οφείλουν να σέβονται όλοι οι Βουλευτές, τιμώντας τους πολίτες που τους ψήφισαν, μέχρις ότου -και εάν- με θεσμοθετημένο και πάλι τρόπο, και όχι αυθαίρετα και «ετσιθελικά», τον τροποποιήσουν.

Είναι προφανές ότι δεν σας απασχολεί η αντίφαση μεταξύ της απουσίας σας κατά την ορκωμοσία και της υπογραφής του σχετικού και αναφερόμενου σε αυτή την ορκωμοσία εγγράφου που, πέραν της κραυγαλέας αναντιστοιχίας, θα επέτρεπε ακόμη και να τεθεί θέμα μη νομιμότητας της παρουσίας σας στο Κοινοβούλιο, ως εν τη πράξει ψευδής δήλωση.

Δύο όμως άλλα είδη συμπεριφοράς δεν είμεθα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. και εγώ προσωπικά, διατεθειμένοι να επιτρέψουμε και θα μετέλθουμε κάθε νόμιμου μέσου για να εμποδίσουμε:

1. Να ανεχόμεθα ύβρεις και συκοφαντίες με τίτλους και πολιτικές κατηγοριοποιήσεις τύπου «ακροδεξιός», «ρατσιστής» κ.λπ., όταν, τόσο με την δεσμευτική μας δήλωση της 11/08/2007, όσο και με την πρακτική, τις θέσεις και τις προτάσεις μας αποδεικνύουμε συνεχώς ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε διάκριση με βάση φυλή, θρησκεία, φύλο, εθνικότητα και φυσικά χαρακτηριστικά (όπως αποδεικνύει περίτρανα και η παρουσία στη Βουλή ως Βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ. της κωφάλαλης κ. Δ. Αράπογλου, που περιποιεί τιμή και στο Κοινοβούλιο και στο Κόμμα μας).

Οποιοσδήποτε μπορεί να χαρακτηρίζει οποιονδήποτε με όποιο τρόπο επιθυμεί. Αν όμως υβριστικοί και άδικοι χαρακτηρισμοί δεν τεκμηριώνονται, αυτό γίνεται συκοφαντία και προβοκάτσια και τιμωρείται νομικά, ηθικά και ιδεολογικά. Σας υπενθυμίζω απλώς πόσο σας ενοχλούσε στις αρχές της μεταπολίτευσης η αναφορά στο Κόμμα όπου τότε ακόμη ανήκατε, το σημερινό ΚΚΕ, ως «ΚΚΕ Εξωτερικού», ή όταν, ακόμη παλαιότερα, οι στρατευμένοι στο ΔΣΕ απεκαλούντο «Κομμουνιστοσυμμορίτες».

Κατανοούμε την ενόχλησή σας, γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ τιμήθηκε με την ψήφο 272.000 Ελλήνων, στην πλειοψηφία μη προνομιούχων και φτωχών πολιτών, αυτών στους οποίους εσείς αναφερθήκατε περιφρονητικά ως «περιθωριακά στρώματα», που φυσικά δεν κατοικούν σε Βόρεια Προάστια αλλά έχουν και αυτοί δικαίωμα πολιτικής έκφρασης. Κατανοούμε επίσης την ενόχληση σας γιατί την σύνθεση μεταξύ του πατριωτικού και του κοινωνικού, που κάποιοι είχαν ελπίσει αρχικά (με τις θέσεις σας στην ΕΕ περί Κούρδων ανταρτών κλπ, όταν είχατε αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΝ) ότι εσείς θα πραγματοποιούσατε, αλλά αποτύχατε να υλοποιήσετε, βλέπετε τώρα να την πραγματοποιεί ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ο πολιτικός όμως πολιτισμός που υποτίθεται ότι σας είναι οικείος, τόσο από την αστική ανατροφή που λάβατε από τον διατελέσαντα έως και Πρόεδρο της Βουλής πατέρα σας, αξιόλογο Κεντρώο Βουλευτή αείμνηστο Ν. Αλαβάνο, όσο και από τη θητεία σας στο Ευρωκοινοβούλιο, σας υποχρεώνει να σέβεστε ένα Κόμμα που ψηφίστηκε από το 3,8% του Ελληνικού Λαού και να μην το υβρίζετε, περιοριζόμενος σε σκληρή, αν θέλετε, αλλά ευγενή κοινοβουλευτική και ιδεολογική πολεμική και κριτική, με επιχειρήματα και όχι με φαντάσματα, τα οποία ως φαίνεται δυστυχώς ακόμη σας κατατρύχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: