Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2008

Η ΜΙΖΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...

Ειχα αναλαβει εκ μερους του σχoλειου μου να κανονισω με μια εταιρια για την προμηθεια t-shirts για τους μαθητες οταν συνεβη το απιστευτο...: η εταιρια μου προτεινε να παρω μιζα για να την προτημησω... (προφανως αρνηθηκα)
ακολουθει το κειμενο διαμαρτηριας του δεκαπενταμελους το οποιο δημοσιευτηκε στον τοπικο τυπο (αιολικα νεα)


ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

«Ακούγοντας για διαφθορά σε τούτη τη χώρα το μυαλό μας πάει σε υψηλόβαθμες θέσεις στελεχών που έχουν γαντζωθεί για τα καλά στα γρανάζια του συστήματος. Για κουτιά από πάμπερ (Κοσκωτάς), φακελάκια, ομόλογα κ.λπ.
Όμως όχι!
Η διαφθορά σε μια εποχή που τα κέρδη μπαίνουν πάνω από τον άνθρωπο και το προσωπικό συμφέρον υπεράνω του συλλογικού ξεκινάει στα 17 και διδάσκεται στο σχολείο. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι η υπεύθυνη Εταιρείας που πουλάει μπλουζάκια σε μαθητές προτείνει στο μέλος του 15μελούς του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης που ήταν υπεύθυνο για την προμήθεια των t-shirts μίζα 3 ευρώ για κάθε μπλουζάκι για να προτιμηθεί η συγκεκριμένη Εταιρεία; (δηλαδή οι μαθητές θα έδιναν στον υπεύθυνο 15 ευρώ π.χ. για κάθε t-shirts, ενώ εκείνος θα έδινε 12 στην Εταιρεία και θα κρατούσε 3 για τον εαυτό του δηλ. σε 200 t-shirts, 600 ευρώ). Η εταιρεία έβαζε τον μαθητή να κλέψει τους συμμαθητές του για να ωφεληθεί η Εταιρεία και ο ίδιος.
Το θέμα είναι πως η μίζα δεν προτάθηκε μόνο στο συγκεκριμένο σχολείο ούτε μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά αποτελεί ένα γενικευμένο φαινόμενο για μπλουζάκια, εκδρομείς, πάρτι κ.λπ. Αν στα σχολικά αιρετά όργανα χτίζονται τέτοιοι άνθρωποι (διότι η άρνηση της μίζας είναι η εξαίρεση) γιατί αναρωτιόμαστε για την κατάντια μας;
Πόσο πιο κάτω μπορεί να φτάσουμε;
Ας θεωρήσουμε αντιπάλους μας αυτούς που τεμαχίζουν τα όνειρά μας για ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς διαφθορά, εκμετάλλευση και αδικία. Έναν κόσμο που είναι εφικτός, αλλά και αναγκαίος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: